Travma ve Resüsitasyon [Simülasyon Tabanlı] Eğitimi Verildi

08 Haziran 2022, Çarşamba 24

Travma ve Resüsitasyon [Simülasyon Tabanlı] Eğitimi

Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölümü ve Artvin İl Sağlık Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimliği koordinatörlüğünde 13-16 Aralık 2021 tarihleri arasında “Travma ve Resüsitasyon [Simülasyon Tabanlı] Eğitimi” düzenlenmiştir.

Eğitimde “Acil Müdahale Araçlarının Tanıtımı, Acil Olgu Yönetimi, Haberleşme (Telsiz Kullanımı), Olay Yönetimi ve Triaj, Acil Olgu Simülasyonu, Triaj Senaryoları, Temel Yaşam Desteği ve Uygulamaları, Solunum Yetmezliğine Yaklaşım, O2 Uygulamaları, Mekanik Ventilatör Tanıtımı, Havayolu Açıklığı ve Ventilasyonun Sağlanması, Havayolu Yönetim Uygulaması, Şok Yönetimi, Temel EKG ve Ritim Tanıma, Peri-Arrest Ritimlerin Yönetimi, Arrest Ritimlerin Yönetimi, Şoklanabilir Ritim Senaryo Simülasyonu, Acil Olgu ve Solunum Yetmezliği Simülasyonu, Hipovolemi ve Kafa Travması Vaka Simülasyonları, Şoklanamaz ve Şoklanabilir Ritimler Vaka Simülasyonu, Yavaş ve Hızlı Ritimler Vaka Simülasyonları, Travma Yönetimi, Hastane Öncesi Acil Bakımda Kullanılan İlaçlar ve Sıvılar” sunumları yer almıştır.

Artvin Çoruh Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerince gerçekleştirilen Simülasyon Tabanlı Travma ve Resüsitasyon eğitimi, hastane öncesi alanda gerçekleştirilen müdahale uygulamalarını aratmamıştır. Ayrıca Travma ve Resüsitasyon [Simülasyon Tabanlı] eğitiminin son gününde üniversitemiz SHMYO simülasyon laboratuvarında ödül töreni gerçekleştirilmiştir. Ödül töreninde katılım gerçekleştiren kursiyerlere katılım belgeleri verilmiştir. Konu ile ilgili konuşan Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sevil ÇINAR ÖZBAY “Öğrencilerimizin uygulamalı eğitimlerini önemsiyoruz. Bu kapsamda bölüm olarak teorik eğitimlerin yanında her türlü uygulamalı eğitimlere öğrencilerimizin katılımlarını sağlıyor ve destekliyoruz.” dedi. Kapanış konuşmasında söz alan İl Ambulans Servisi Eğitim Birim Sorumlusu Prm. Büşra AYAYDIN “Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm eğitiminin önemine vurgu yaparak kurumlar arası işbirliğinin altını çizmiştir.” Daha sonra Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Yalçın KANBAY ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Sevil ÇINAR ÖZBAY tarafından eğitim veren İl Sağlık Müdürlüğü Eğitimcilerine Teşekkür Belgeleri takdim edilmiştir. Organizasyon hatıra fotoğrafı çekimleri ile sona ermiştir.

Eğitimin düzenlenmesinde ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen;

Dr. Öğr. Üyesi Sevil ÇINAR ÖZBAY’a,

Dr. Öğr. Üyesi Enes BULUT’a,

Dr. Öğr. Üyesi Osman YALAP’a

Öğr. Gör. Kemal TORPUŞ’a,

İl Sağlık Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimine ve eğitimcilerine teşekkür ederiz.